Tips na het bestellen van stofstalen

Heb je stofstalen besteld? Super! Dan ben je al een heel eind op weg naar nieuwe gordijnen. In deze blog lees je tips & tricks om de beste keuze te kunnen maken met de stofstalen die je straks thuis hebt. Waar je naar moet kijken en waar je rekening mee kan houden. Dan moet het maken van de keuze helemaal goedkomen! 

Tip 1: Bekijk de stof op verschillende momenten van de dag

Een kleur kan er toch best wel anders uit zien in het daglicht dan als de lamp aan staat, bijvoorbeeld. Om een compleet beeld te krijgen van hoe de kleur er uit komt te zien, kan je dus het beste de kleur van de stof bekijken op verschillende momenten van de dag. 

Tip 2: Vouw de stofstaal in een plooi

Het kan zijn dat je bij een vitrage of inbetween je jezelf afvraagt of de stof niet te dun is. Onthoud dan goed dat de stof natuurlijk niet "plat" voor je raam komt. Je gordijn wordt geplooid. Bij een enkele plooi wordt weer iets minder stof gepakt dan bij een dubbele plooi. Via onderstaande link kom je bij een video waarin wij uitleggen hoe je dit plooien kan na doen met een stofstaal:

https://www.youtube.com/watch?v=SoAb1oI8hsE

Bij een geplooid gordijn valt de stof natuurlijk veel voller in plaats van plat. Door te vouwen kan je een beter beeld krijgen van hoe het gordijn qua stof er dan uit komt te zien. 

Tip 3: Houd je stofstaal voor het raam

Deze tip sluit een beetje aan bij tip #1, maar verdient het wel om nog even apart besproken te worden. Uiteindelijk komt de stof, waar het gordijn van gemaakt wordt, natuurlijk voor het raam te hangen. Hoe het licht naar binnen wordt gefilterd kan ook bepalend zijn voor je keuze. Ook niet onbelangrijk dus om de stof even voor het raam te hangen waar je je gordijn wilt laten hangen. Dan weet je echt zeker dat de kleur is zoals je denkt dat die is.

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help! Maak een afspraak om te bellen of stuur foto's van je ruimte met het formulier.

Ik wil gratis online advies