Wat zijn inbetween gordijnen?

Nog vragen over inbetweens na het lezen van dit artikel? We're here to help! Wij geven je gratis & persoonlijk online gordijnen advies.

Ik wil gratis online advies

Wat zijn nou die inbetween gordijnen die we steeds meer terug zien op Instagram, Pinterest en bij mensen thuis? Inderdaad, de inbetween wordt steeds populairder. Niet zo gek dat het je is opgevallen! 

Eerder schreven we al eens over waarom je zou moeten (kunnen) kiezen voor een inbetween gordijn. Maar wat inbetween gordijnen precies zijn en waarom ze steeds populairder worden, vertellen we je graag in deze blog. 

Het type gordijn

Eigenlijk is het bij de inbetween zo dat the name says it all. De inbetween zit qua transparantie tussen de vitrage en overgordijnen in. Creatief bedacht, vind je niet? ;) Maar dat maakt het natuurlijk wel makkelijk te onthouden en te begrijpen, dat dan weer wel. 

Een vitrage wordt vooral toegevoegd als sfeer en is verder gewoon transparant. Het zorgt wel voor enige privacy, maar mensen die echt naar binnen willen kijken kunnen wel naar binnen kijken. Een overgordijn is niet lichtdicht, maar daar kan je echt niet door naar binnen kijken. Een overgordijn is eigenlijk een normaal gordijn, zoals je gordijnen kent. 

Nu we weten dat een inbetween gordijn daar mooi tussen in zit, begrijpen we misschien ook meer wat voor gordijn het is. Een inbetween is dus wel transparant, maar dichter geweven en minder transparant dan een vitrage. Maar wel transparanter dan een overgordijn. Snap je het nog? 

In het kort: een inbetween gordijn is wel transparant en filtert dus mooi het lichtinval in huis, maar biedt voldoende privacy voor mensen die van buiten naar binnen willen kijken. 

Inbetween Linnen Naturel

Waarom is het inbetween gordijn zo populair aan het worden?

Dit is eigenlijk best logisch als je er over nadenkt. Het inbetween gordijn is the best of both worlds. Aan de ene kant heb je een transparant gordijn en wordt het licht mooi je ruimte in gefilterd. En aan de andere kant heb je 's avonds wel privacy en kan niet iedereen zomaar naar binnen kijken. 

Eerder werd geadviseerd, als je dit effect wilde bereiken in de woonkamer bijvoorbeeld, om een vitrage stof te nemen en daar voor overgordijnen. De overgordijnen kan je dan dicht hebben als je privacy wilt. Zo kan je natuurlijk mooi spelen met het licht en met de kleuren van de gordijnen, maar hier hangt dan wel weer een prijskaartje aan. Je moet niet één, maar twee gordijnen aanschaffen. Als je voor de inbetween gaat, is dit natuurlijk niet zo. 

Daarnaast is een inbetween over het algemeen ook kamerhoog, dus je hoeft geen rekening te houden met verticale naden. 

En omdat inbetween gordijnen steeds populairder worden, wordt er ook steeds beter gekeken naar trendkleuren en materialen. Zo vind je ook inbetween gordijnen in grijsgroene tinten bijvoorbeeld, prachtig en helemaal van nu! 

Bekijk alle inbetweens